Shipping Destination
  • West Malaysia
  • Singapore
  • East Malaysia
CURRENCY
  • MYR
  • S$
language

Air Space Malaysia/ Singapore takes serious responsibilities in protecting your Personal Data and compliance with Applicable Laws. We are committed to manage, to protect and to process your Personal Data in accordance with this Policy below.

Please read and review this Policy before you start using any of our services. By registering as our member or placing order with us, mean you have read and consent to this Policy.

For the purposes of understanding AIR SPACE’s Personal Data Protection Policy (“Policy”), capitalized terms used in this Policy shall have the following meanings:

  1. Applicable Laws” means Malaysia’s Personal Data Protection Act 2010 and its subsidiary legislations and regulations as amended from time to time;
  2. Personal Data” means any data, whether true or not, which is (a) about an individual who can be identified (i) from that data; or (ii) from that data and other information to which we have or are likely to have access and would include data in our records as may be updated from time to time, or (b) defined as “personal data” or “personal information” under any applicable Data Protection Laws.
  3. Platforms” means collectively AIR SPACE’s Social Media and Website, and any other websites or applications which we may own or operate from time to time;
  4. Social Media” means AIR SPACE’s pages and accounts on third party social media platforms such as Instagram, Facebook, Tik Tok, Twitter, Pinterest, Whatsapp and Google+;
  5. Website” means the AIR SPACE website accessed at the following address at https://my.airspaceonline.com ; and
  6. AIR SPACE, we, us, or our” means Grace Trader SDN. BHD. (Malaysia) or AIRSPACE INTERNATIONAL CO., LTD (Taiwan).

During your usage of the Website and interaction with our Social Media, we may collect Personal Data from you. Examples of the types of Personal Data we may collect include your name, contact details, mailing and delivery addresses, email address, birthday, network and device data, your shopping or browsing behaviors, voice recording (for customer service calls) and any other personally identifiable information which you have provided us in any forms you may have submitted to us, or in the course of any other forms of interaction between you and us.

If you provide us with Personal Data relating to a third party by submitting such Personal Data to us, you represent to us that you have obtained the consent of the third party to provide us with their Personal Data for the respective purposes.

By (1) clicking “Yes” on our Policy pop-up or any web form referring to this Policy on any of our online platforms, (2) submitting your Personal Data to us when signing up for an account on the Website, (3) browsing our Website, or (4) ordering any of our products and services, you are agreeing to the terms of this Policy.

We may update this Policy to ensure that it is consistent with industry trends and/or any changes in legal or regulatory requirements. You agree to be bound by the prevailing terms of the Policy as updated from time to

 

HOW DO WE COLLECT YOUR PERSONAL DATA?

We collect Personal Data from you when:

  • You register an account on the Website;
  • You use any of our related services, such as subscribing to our newsletter, product notifications;
  • You browse our products and services or otherwise interact with our Website and Apps;
  • You accept our cookies on your device;
  • You interact with our customer experience team or other representatives, for example, via our webform, emails, telephone calls, letters, or face-to-face meetings;
  • You interact with us on our Social Media, such as liking our posts, commenting on our posts, private messaging us on our Social Media;
  • You participate in our promotions, lucky draws, initiatives or any request for additional Personal Data such as customer surveys;
  • We receive references from business partners and third parties, for example, where they referred you to us to enjoy the benefits of a joint promotion or collaboration or to redeem a voucher you purchased through them;
  • Your authorized representative submits your Personal Data to us for any purpose reasonably authorized by you, for example if such representative is purchasing our product or service to be delivered to you or as a gift;
  • Our third-party analytics and other service providers provide your Personal Data to us, which was collected and processed by them and disclosed to us pursuant to their separate privacy policies; or
  • When you voluntarily submit your Personal Data to us for any reason.

 

We usually do not collect your credit card details, whether to process your payment or for customer service purposes. Your credit card details are collected, processed and stored directly by our third-party payment processors pursuant to their terms of use and privacy policies. None of your credit card details are stored with us. However, we may collect your bank account details to process refunds.

Please also take note of our Cookies Policy below in respect of the data collected and used by third-party cookies and trackers on our Website.

We may also collect your Personal Data in circumstances where such collection does not require consent under Applicable Laws.

Please ensure that all Personal Data submitted to us is complete, accurate, true and correct. Failure to do so may result in our inability to provide you with the products and services you have requested.

 BAGAIMANA KAMI MENGUMPUL DATA PERIBADI ANDA?

Kami mengumpul Data Peribadi daripada anda semasa:

  1. Anda mendaftarkan sebuah akaun melalui Laman Web atau Aplikasi;
  2. Anda menggunakan mana-mana perkhidmatan berkaitan kami, seperti memilih untuk melanggani atau menerima newsletterkami, notifikasi produk kami;
  3. Anda melayari produk dan perkhidmatan kami atau berinteraksi dengan Laman Web dan Aplikasi kami;
  4. Anda menerima cookieskami dalam peranti anda;
  5. Anda berinteraksi dengan pasukan pengalaman pelanggan atau wakil-wakil lain kami, contohnya, melalui webform, e-mel, panggilan telefon, surat, atau mesyuarat bersemuka;
  6. Anda berinteraksi dengan kami dalam Media Sosial, seperti menekan butang suka pada paparan kami, memberi komen pada paparan kami, menghantar mesej peribadi kepada kami dalam Media Sosial;
  7. Anda menyertai promosi, cabutan bertuah, inisiatif atau sebarang permintaan kami untuk Data Peribadi tambahan seperti soal selidik pelanggan;
  8. Kami menerima rujukan daripada rakan kongsi perniagaan dan pihak ketiga, contohnya, apabila mereka merujuk anda kepada kami untuk menikmati manfaat promosi bersama atau kerjasama atau untuk menebus baucar yang anda membeli melalui mereka;
  9. Wakil yang diberi kuasa oleh anda menghantar Data Peribadi anda kepada kami untuk mana-mana tujuan yang diberi kuasa oleh anda secara munasabah, contohnya jika wakil tersebut membeli produk atau perkhidmatan kami untuk dihantar kepada anda sebagai hadiah;
  10. Penganalisis dan pembekal perkhidmatan pihak ketiga lain kami yang membekalkan Data Peribadi anda kepada kami, yang dikumpul dan diproses oleh mereka dan didedahkan kepada kami menurut dasar privasi mereka masing-masing; atau
  11. Semasa anda menghantar Data Peribadi secara sukarela kepada kami untuk mana-mana sebab.

 

Kami secara lazimnya tidak mengumpul butiran-butiran kad kredit anda, sama ada untuk memproses bayaran anda atau untuk tujuan perkhidmatan pelanggan. Butiran-butiran kad kredit anda dikumpul, diproses dan disimpan secara langsung oleh pemproses bayaran pihak ketiga kami menurut terma-terma penggunaan dan dasar-dasar privasi mereka. Tiada butiran kad kredit anda disimpan dengan kami. Namun, kami mungkin mengumpul butiran-butiran akaun bank anda untuk memproses pembayaran balik. 

Sila juga ambil perhatian tentang Dasar Cookies kami di bawah berkenaan dengan data yang dikumpul dan digunakan oleh cookies dan trackers pihak ketiga dalam Laman Web.

Kami juga mungkin mengumpul Data Peribadi anda dalam keadaan di mana pengumpulan tersebut tidak memerlukan kebenaran di bawah Undang-undang Berkaitan.

Sila memastikan bahawa semua Data Peribadi yang dihantar kepada kami adalah lengkap, tepat, benar dan betul. Kegagalan untuk berbuat demikian mungkin menyebabkan ketidakbolehan kami untuk membekalkan produk dan perkhidmatan yang diminta oleh anda.

 

 

HOW WILL YOUR PERSONAL DATA BE USED?

We may use and disclose your Personal Data for purposes necessary to provide you with our products as services, including to:

  1. register and maintain your user account and to verify your identity or age;
  2. process your order for our products or services, process or collect your payment for the order;
  3. deliver or perform the products or services you purchased, including our couriers calling or messaging you to obtain your delivery instructions;
  4. process your returns or refunds in accordance with our Terms of Service;
  5. provide you with supporting services and functions related to your user account, such as saved items in cart, wish list, brand or product notifications;
  6. communicate with you in relation to (i) your queries, requests and feedback, (ii) material changes to our Website’s Terms of Service, Policy or other terms and conditions, and (iii) matters relating to the operation of your account;
  7. personalize and improve your customer experience when you visit the Website and the Apps, for example by prioritizing products and services appearing in your search results or feed;
  8. monitor and enforce compliance with our Terms of Service, including dispute resolution;
  9. comply with (i) internal risk controls, (ii) the terms of our access to payment processing, financial or banking services such as credit card disputes, fraud, billing errors, or (iii) any applicable law; and
  10. ensure our Website functions properly and to improve its performance, by carrying out activities such as debugging, statistical analyses for optimizing our Website.

(collectively, the “Purposes”)

In addition, we may use and disclose your Personal Data for the following purposes, to:

  1. send you marketing communications in relation to our sales, products, services, promotions or the Platforms;
  2. send you marketing communications in relation to the sales, products, services or promotions of business partners, including promotional mail together with your order;
  3. deliver ads which are related to our products and services which may be of interest to you on the Platforms or other websites, apps or online platforms;
  4. enable businesses to deliver ads which are related to their products and services which may be of interest to you;
  5. provide you with our add-on or premium services such as AIR SPACE NOW;
  6. invite you to our private customer events;
  7. process your participation in our promotions, lucky draws, initiatives or any request for additional Personal Data such as customer surveys;
  8. process your participation in our business partners’ loyalty or point redemption programs;
  9. conduct market and customer research, analysis or tracking;
  10. promote our products and services on our Platforms;
  11. manage the administrative and business operations of AIR SPACE and complying with internal policies and procedures;
  12. improve your customer experience across all touchpoints and training our customer experience team, such as by recording and monitoring phone calls; and
  13. any specific purpose in relation to a particular product or service, which we may separately notify you on the product or service page;

 

(collectively, the “Additional Purposes”)

We may also use your Personal Data (a) for other purposes which are reasonably related to the Purposes and where we have obtained and maintain related consent, the Additional Purposes; or (b) in circumstances where such use does not require consent under Applicable Laws.

Note: If you withdraw your consent for us to use and process your Personal Data the Purposes or the Additional Purposes, we may no longer be able to provide you with the related products, services or benefits associated with our promotion.

BAGAIMANAKAH DATA PERIBADI ANDA AKAN DIGUNAKAN?

Kami mungkin menggunakan dan mendedahkan Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan yang diperlukan untuk membekalkan produk dan perkhidmatan kami kepada anda, termasuk untuk:

  1. mendaftar dan mengekalkan akaun pengguna anda dan untuk mengesahkan identiti atau umur anda;
  2. memproses pemesanan anda untuk produk atau perkhidmatan kami, memproses atau mengumpul bayaran anda untuk pemesanan tersebut;
  3. menghantar atau menberi produk atau perkhidmatan yang dibeli anda, termasuk bagi syarikat kurier kami menelefon atau menghantar mesej kepada anda untuk mendapatkan arahan penghantaran anda;
  4. memproses pemulangan atau pembayaran balik selaras dengan Terma Perkhidmatan kami;
  5. membekalkan anda dengan perkhidmatan dan fungsi-fungsi sokongan berkenaan dengan akaun pengguna anda, seperti barang yang telah disimpan dalam troli, senarai hajat, jenama atau notifikasi-notifikasi produk;
  6. berkomunikasi dengan anda berkenaan dengan (i) soalan-soalan anda, permintaan dan maklum balas, (ii) perubahan material kepada Terma Perkhidmatan, Dasar atau terma-terma dan syarat-syarat lain dalam Laman Web, dan (iii) perkara berkaitan dengan operasi akaun anda;
  7. memperibadikan dan menambah baik pengalaman pelanggan anda semasa anda melawat Laman Web dan Aplikasi tersebut, contohnya dengan memberi keutamaan kepada produk dan perkhidmatan yang dipaparkan dalam hasil carian atau suapan berita;
  8. memantau dan menguatkuasa pematuhan dengan Terma Perkhidmatan kami, termasuk penyelesaian pertikaian;
  9. mematuhi (i) pengawalan risiko dalaman, (ii) terma-terma akses kami untuk pemprosesan bayaran, perkhidmatan kewangan atau perbankan seperti pertikaian kad kredit, frod, kesilapan bil, atau (iii) mana-mana undang-undang yang berkaitan; dan
  10. memastikan Laman Web kami berfungsi dengan baik dan untuk menambah baik prestasi mereka, dengan melaksanakan aktiviti-aktiviti seperti debugging, analisis-analisis statistik, untuk mengoptimumkan Laman Web kami.

(secara kolektif, “Tujuan-tujuan” tersebut)

Di samping itu, kami mungkin menggunakan dan mendedahkan Data Peribadi anda untuk tujuan-tujuan berikut:

  1. menghantar kepada anda komunikasi-komunikasi pemasaran berkenaan dengan jualan, produk, perkhidmatan, promosi atau Platform kami;
  2. menghantar kepada anda komunikasi-komunikasi pemasaran berkenaan dengan jualan, produk, perkhidmatan atau promosi rakan-rakan perniagaan, termasuk surat promosi bersama dengan pemesanan anda;
  3. menghantar iklan-iklan yang berkenaan dengan produk dan perkhidmatan kami yang mungkin anda minat dalam Platform atau laman web, aplikasi atau platform atas talian lain;
  4. membolehkan perniagaan-perniagaan menghantar iklan-iklan yang berkaitan dengan produk dan perkhidmatan mereka yang mungkin anda minat;
  5. membekalkan anda dengan perkhidmatan tambahan atau premium seperti AIR SPACE NOW;
  6. menjemput anda ke acara pelanggan peribadi kami;
  7. memproses penyertaan anda dalam promosi kami, cabutan bertuah, inisiatif atau mana-mana permintaan untuk Data Peribadi tambahan seperti soal selidik pelanggan;
  8. memproses penyertaan anda dalam program kesetiaan atau penebusan markah oleh rakan-rakan perniagaan kami;
  9. menjalankan penyelidikan pasaran dan pelanggan, analisis atau pengesanan;
  10. mempromosi produk dan perkhidmatan dalam Platform kami;
  11. menguruskan operasi pentadbiran dan perniagaan AIR SPACE dan mematuhi dasar-dasar dan prosedur-prosedur dalaman;
  12. menambah baik pengalaman pelanggan anda melalui semua titik sentuhan dan melatih pasukan pengalaman pelanggan kami, seperti melalui rakaman dan pemantauan panggilan-panggilan telefon; dan
  13. mana-mana tujuan spesifik berkaitan dengan produk atau perkhidmatan tertentu, yang kami mungkin memaklumkan kepada anda secara berasingan dalam halaman produk atau perkhidmatan tersebut;

 

(secara kolektif, “Tujuan-tujuan Tambahan” tersebut)

Kami juga mungkin mengguna Data Peribadi anda (a) untuk tujuan-tujuan lain yang berkaitan dengan Tujuan-tujuan secara munasabah dan di mana kami telah mendapatkan dan mengekalkan kebenaran yang berkenaan Tujuan-tujuan Tambahan tersebut; atau (b) dalam keadaaan di mana penggunaan tersebut tidak memerlukan kebenaran di bawah Undang-undang Berkaitan.

Nota: Jika anda menarik balik persetujuan untuk kami mengguna dan memproses Data Peribadi anda untuk Tujuan-tujuan atau Tujuan-tujuan Tambahan, kami mungkin tidak boleh membekalkan anda dengan produk, perkhidmatan atau manfaat berkenaan yang dikaitkan dengan promosi kami.

 

WHO WILL YOUR PERSONAL DATA BE SHARED WITH?

In relation to our use of your Personal Data for the Purposes or Additional Purposes, we may disclose your Personal Data to our:

  1. employees, consultants, temporary workers;
  2. payment processors, who process your payment on the Website;
  3. logistics providers, such as courier services which will deliver your order to you;
  4. business partners who separately maintain an account with you for loyalty or point redemption programs;
  5. business partners or vendors in connection with the processing of any promotion, event or service organized by us;
  6. professional advisers and consultants;
  7. agents, contractors or service providers who provide operational services to us, such as online cloud storage and processing, marketing optimization, information technology, telecommunications, security or other relevant services which requires their collection, use or disclosure of your Personal Data; and
  8. any other party whom you authorize us to disclose your Personal Data to.

We may also disclose your Personal Data (a) for other purposes which are reasonably related to the Purposes and where we have obtained and maintain related consent, the Additional Purposes; or (b) in circumstances where such disclosure does not require consent under the Applicable Laws.

We do our best to minimize the disclosure of your Personal Data to the information necessary to perform the related Purpose or Additional Purpose. ‘

DENGAN SIAPAKAH YANG AKAN KAMI BERKONGSI DATA ANDA?

Berkenaan dengan penggunaan Data Peribadi anda untuk Tujuan-tujuan atau Tujuan-tujuan Tambahan, kami mungkin mendedahkan Data Peribadi anda kepada:

  1. pekerja-pekerja, perunding-perunding, pekerja-pekerja sambilan;
  2. pemproses bayaran, yang memproses bayaran anda dalam Laman Web;
  3. pembekal-pembekal logistik, seperti perkhidmatan kurier yang akan menghantar pemesanan kepada anda;
  4. rakan-rakan perniagaan yang mengekalkan sebuah akaun dengan anda secara berasingan untuk program-program kesetiaan atau penebusan markah;,
  5. rakan-rakan perniagaan atau penjual-penjual berhubungan dengan pemprosesan mana-mana promosi, acara atau perkhidmatan yang dianjurkan oleh kami;
  6. penasihat-penasihat dan perunding-perunding profesional;
  7. ejen-ejen, kontraktor-kontraktor atau pembekal-pembekal perkhidmatan yang membekalkan perkhidmatan operasi kepada kami, seperti simpanan clouddan pemprosesan, pengoptimuman pemasaran, teknologi maklumat, telekomunikasi, keselamatan atau perkhidmatan berkenaan lain yang memerlukan pengumpulan, penggunaan, atau pendedahan Data Peribadi; dan
  8. mana-mana pihak lain yang diberi kuasa oleh anda untuk mendedahkan Data Peribadi anda.

Kami juga mungkin mendedahkan Data Peribadi anda (a) untuk tujuan-tujuan lain yang berkaitan dengan Tujuan-tujuan secara munasabah dan di mana kami telah mendapatkan dan mengekalkan kebenaran, Tujuan-tujuan Tambahan; atau (b) dalam keadaan di mana pendedahan tersebut tidak memerlukan kebenaran di bawah Undang-undang Berkaitan.

Kami melakukan yang terbaik untuk meminimumkan pendedahan Data Peribadi anda ke maklumat yang diperlukan untuk menjalankan Tujuan-tujuan atau Tujuan Tambahan yang berkaitan.

 

HOW CAN I ACCESS/ CORRECT/ OR DELETE MY PERSONAL DATA ON THE SITE?

You may access or correct your name, e-mail address, birthday, shipping and billing addresses and contact numbers by logging in to your user account on the Website under “My Account” and clicking the “Edit” button under each relevant field.

For Personal Data that cannot be corrected by you by logging in to your user account on the Website, you may request to access and correct such Personal Data by submitting a written request to us via emailing us at my@airspaceonline.com . We may need to request additional information from you to confirm your identity before providing the access or making the correction.

If you wish to partially or completely detete your personal data from our website, please submit your written requiest to us via emailing us at my@airspaceonline.com . We may need to request additional information from you to confirm your identity before providing the access or making the correction.

We will do our best to respond to Personal Data access and correction requests within 21 days from the date of receipt of the requests. Where we are unable to meet this timeline, we will update you with the soonest possible time within we can provide the information or make the correction. Please note that certain types of Personal Data access and correction requests may be exempt under Applicable Laws.

We will send your corrected Personal Data to every other person or entity to which such Personal Data was disclosed by AIR SPACE within the year OR twelve (12) months before the date of the correction, unless such person or entity does not need the corrected Personal Data for any legal or business purpose or unless we reasonably believe that the other person or entity has ceased using such Personal Data for the purpose for which such disclosure was made.

 

BAGAIMANAKAH SAYA BOLEH MENGAKSES ATAU MEMBETULKAN DATA PERIBADI SAYA?

Anda boleh mengakses atau membetulkan nama, alamat e-mel, tarikh hari jadi, alamat penghantaran dan alamat bil dan nombor untuk dihubungi dengan mendaftar masuk kepada akaun pengguna anda dalam Laman Web di bawah “My Account” dan menekan butang “Edit” di bawah setiap kawasan berkenaan.

Untuk Data Peribadi yang tidak boleh dibetulkan oleh anda dengan mendaftar masuk ke akaun pengguna anda dalam Laman Web, anda boleh meminta untuk mengakses dan membetulkan Data Peribadi tersebut dengan menghantar satu permintaan bertulis kepada kami melalui borang maklum balas perkhidmatan pelanggan kami di e-mel my@airspaceonline.com . Kami mungkin perlu meminta maklumat tambahan daripada anda untuk mengesahkan identiti sebelum memberi akses kepada anda atau membuat pembetulan tersebut.

Kami akan melakukan sebaik mungkin untuk memberi maklum balas kepada permintaan akses dan pembetulan Data Peribadi dalam masa 21 hari. Dalam keadaan di mana kami tidak dapat mematuhi garis masa ini, kami akan memaklumkan anda dalam masa terdekat di mana kami boleh membekalkan maklumat tersebut atau membuat pembetulan. Sila mengambil perhatian bahawa permintaan akses dan pembetulan untuk jenis-jenis Data Peribadi tertentu mungkin boleh dikecualikan di bawah Undang-undang Berkaitan.

Ambil perhatian bahawa kami mungkin mengecaj anda satu bayaran yang munasabah untuk mengandali dan memproses permintaan akses Data Peribadi anda.

Kami akan menghantar Data Peribadi anda yang telah diperbetulkan kepada setiap orang atau entiti lain yang pernah didedahkan oleh AIR SPACE dalam masa setahun sebelum tarikh pembetulan, kecuali jika orang atau entiti tersebut tidak memerlukan Data Peribadi yang telah diperbetulkan itu untuk sebarang tujuan undang-undang atau perniagaan atau kecuali jika kami percaya secara munasabah bahawa orang atau entiti lain tersebut telah berhenti menggunakan Data Peribadi tersebut untuk tujuan ia didedahkan.

 

REQUEST TO WITHDRAW PROCESSING

If you wish to withdraw your consent for us to send you sales, marketing or promotional information, please inform us by emailing us at my@airspaceonline.com .

Note that, depending on the nature of the consent withdrawal, we may not be able to continue to provide you with some or all of our products or services.

Once we receive notification that you wish to withdraw your consent for receiving marketing or promotional materials or communications, it may take up to thirty (30) days for your withdrawal to be reflected in our systems. Therefore, you may still receive marketing or promotional materials or communications during this period.

If you withdraw your consent to receive marketing or promotional materials through a specific communication mode (e.g. SMS), we may still contact you for other purposes in relation to the products and services via other communication modes you have subscribed to (e.g. email).

PERMINTAAN UNTUK MENARIK BALIK KEBENARAN

Jika anda ingin menarik balik kebenaran anda untuk membenarkan kami menghantar komunikasi jualan, pemasaran atau promosi, sila maklumkan kami melalui e-mel di my@airspaceonline.com

Sebaik sahaja kami menerima notifikasi bahawa anda ingin menarik balik kebenaran anda daripada menerima bahan pemasaran atau promosi atau komunikasi, ia mungkin akan mengambil masa sehingga tiga puluh (30) hari untuk penarikan balik anda dipaparkan dalam sistem. Oleh itu, anda mungkin akan menerima bahan pemasaran atau promosi atau komunikasi dalam tempoh ini.

Jika anda menarik balik kebanaran anda untuk menerima bahan pemasaran atau promosi melalui cara komunikasi spesifik (cth. SMS), kami mungkin masih akan menghubungi anda untuk tujuan-tujuan lain berkaitan dengan produk dan perkhidmatan melalui cara komunikasi lain yang telah anda pilih (cth. e-mel). 

ADMINISTRATION AND MANAGEMENT OF PERSONAL DATA

We will make reasonable efforts to ensure Personal Data likely to be used by us or disclosed by us to another organization is accurate and complete. However, you should update us of any changes in your Personal Data. We will not be responsible for relying on inaccurate or incomplete Personal Data if you have not updated us of changes.

We will also put in place reasonable security arrangements to ensure that your Personal Data is adequately protected and secured. This includes putting in place reasonable measures to prevent any unauthorized access, collection, use, disclosure, copying, modification, leakage, loss, damage or alteration of your Personal Data. However, we will not be responsible for any unauthorized use of Personal Data by third parties which is attributable to factors beyond our control.

When Personal Data in our possession is (i) no longer required for any reason connected to the purpose it was originally collected or (ii) retention by us is no longer necessary for any other legal or business purposes, we will exercise measures to ensure such Personal Data is destroyed, permanently deleted or anonymized. 

If Personal Data is transferred out of Malaysia, we will comply with Applicable Laws in doing so. This includes: (i) obtaining your consent, unless an exception exists under Applicable Laws or any other laws, and (ii) taking reasonable steps to ascertain whether the foreign recipient of the Personal Data is bound to comply with standards of protection that are at least comparable to the Applicable Laws.

 

PENTADBIRAN DAN PENGURUSAN DATA PERIBADI

Kami akan menggunakan usaha yang munasabah untuk memastikan bahawa Data Peribadi yang mungkin digunakan oleh kami atau didedahkan oleh kami kepada organisasi lain adalah tepat dan lengkap. Namun, anda hendaklah memaklumkan perkembangan tentang sebarang perubahan dalam Data Peribadi anda. Kami tidak akan bertanggungjawab di mana kami bergantung kepada Data Peribadi yang tidak tepat atau tidak lengkap jika anda tidak memaklumkan kami tentang perubahan tersebut.

Kami juga akan menyediakan aturan keselamatan munasabah untuk memastikan bahawa Data Peribadi anda adalah dilindungi dan diselia dengan memadai. Hal ini termasuk mengambil langkah-langkah munasabah untuk mengelakkan sebarang akses, pegumpulan, penggunaan, pendedahan, penyalinan, pengubahsuaian, kebocoran, kehilangan, kemusnahan, atau pengubahan Data Peribadi anda tanpa kebenaran. Namun, kami tidak akan bertanggungjawab untuk mana-mana penggunaan Data Peribadi tanpa kebenaran oleh pihak ketiga yang berpunca daripada faktor-faktor di luar kawalan kami. 

Apabila Data Peribadi anda dalam milikan kami (i) tidak diperlukan lagi untuk mana-mana sebab yang berkaitan dengan tujuan asal pengumpulannya atau (ii) penyimpanan oleh kami tidak lagi diperlukan untuk mana-mana tujuan undang-undang atau perniagaan lain, kami akan mengambil langkah untuk memastikan bahawa Data Peribadi tersebut telah dimusnahkan, dipadamkan secara kekal, atau dianonimasikan.

Jika Data Peribadi dipindahkan ke luar Malaysia, kami akan mematuhi Undang-undang Berkaitan dalam melakukan sedemikian. Hal ini merangkumi: (i) mendapatkan kebenaran anda, kecuali jika wujudnya pengecualian di bawah Undang-undang Berkaitan atau mana-mana undang-undang lain, dan (ii) mengambil langkah-langkah munasabah untuk mengenalpasti sama ada penerima warga asing Data Peribadi tersebut adalah terikat untuk mematuhi tahap-tahap perlindungan yang sekurang-kurangnya setaraf dengan Undang-undang Berkaitan tersebut.

 

THIRD PARTY COOKIES

AIR SPACE uses the services of third-party vendors, who may implement cookies on the Website. Advertisements on the Website may be provided by third party agencies. These advertisements may also generate cookies, for example, to track how many people have viewed the advertisement.  The collection, use, and disclosure of information, including Personal Data, collected by such third-party cookies are subject to the privacy and data protections policies of the third-party vendors and are not under our control.

You may reject third party cookies through the settings on your browser. Note that this may result in the loss of Website functionality, restrict your use of the Website, or delay or affect the way in which the Website operates.

 

COOKIES PIHAK KETIGA

AIR SPACE mengguna perkhidmatan penjual pihak ketiga, yang mungkin mengguna cookies dalam Laman Web. Iklan-iklan pada Laman Web mungkin dibekalkan oleh agensi-agensi pihak ketiga. Iklan-iklan ini mungkin juga menjana cookies, contohnya, untuk mengesan beberapa orang telah melihat iklan tersebut. Pengumpulan, penggunaan, dan pendedahan maklumat, termasuk Data Peribadi, dikumpul oleh cookies pihak ketiga adalah tertakluk kepada dasar-dasar privasi dan perlindungan data peribadi penjual pihak ketiga tersebut dan bukan dalam kawalan kami.

Anda boleh menolak cookies pihak ketiga melalui tetapan pada pelayar anda. Ambil perhatian bahawa ini mungkin menyebabkan kehilangan fungsi Laman Web, mengehadkan penggunaan Laman Web anda, atau melambatkan atau menjejaskan cara operasi Laman Web tersebut.

  

CONTACTING US

 

For any questions relating to your Personal Data or about this Policy, if you have a complaint regarding the collection, use or handling of your Personal Data by us, or a question about how we are complying with Applicable Laws, you may contact us via email at my@airspaceonline.com .

Emails and letters should clearly state that you are making a data protection query, request or complaint in the subject line to ensure the matter is dealt with expediently. We will strive to deal with any query, request or complaint promptly and fairly.

HUBUNGI KAMI

Untuk sebarang soalan berkaitan Data Peribadi anda atau mengenai polisi ini, jika anda mempunyai aduan mengenai pengumpulan, penggunaan atau pengendalian Data Peribadi anda oleh kami, atau soalan tentang cara kami mematuhi Undang-undang terpakai, anda boleh menghubungi kami melalui e-mel di my@airspaceonline.com

E-mel dan surat-surat mesti jelas menyatakan bahawa anda sedang membuat pertanyaan perlindungan data, permintaan atau pengaduan dalam perkara subjek untuk memastikan bahawa perkara tersebut ditangani dengan baik. Kami akan berusaha untuk berurusan dengan mana-mana pertanyaan, permintaan atau aduan dengan segera dan adil.

 

GOVERNING LAW

 

This Policy and your use of this Website shall be governed in all respects by the laws of Malaysia.

UNDANG-UNDANG

Dasar ini dan penggunaan Laman Web anda ini hendaklah dikawal dari semua aspek dengan undang-undang Malaysia. 

LANGUAGE OF THIS POLICY

In accordance with the requirements of Applicable Laws, this Policy is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies or discrepancies between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail.

BAHASA DASAR INI

Selaras dengan keperluan Undang-undang Berkaitan, Dasar ini disediakan dalam kedua-dua Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Dalam keadaan ketidakseragaman atau percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.